Для чого ви використовуєте вівсянку? Найчастіше з вівсяних пластівців готують "сніданок на швидку руку", додають в коктейлі для густини або роблять маски для особи і області декольте.
А вівсяне печиво зазвичай купують готове і засмучуються, що купили занадто м'яке, занадто тверде або поламане, а може, навіть і надгризене.
А засмучуватися не варто, треба намотати на вус і просто навчитися готувати вівсяне печиво самостійно. Це не лише просто і швидко, але і дуже захоплююче, особливо, якщо у вас є діти.
Головним правилом приготування печива є використання в рецепті не швидкорозчинних пластівців(тим більше, не беріть пластівці з цукром, вершками і різними смаковими добавками), а таких, які потрібно добре і довго варити, наприклад, старий знайомий "Геркулес".
Для того, щоб приготувати тісто, візьміть:
вершкове масло — 50 г;
цукровий пісок — 0,5 склянки;
вівсяні пластівці — 2 склянки;
яйця — 2 штуки;
борошно — 2 їдалень ложки;
півстакана волоських горіхів.
Перемеліть в м'ясорубці вівсяні пластівці. Розтопіть вершкове масло на водяній лазні і влийте його в перемелену вівсянку. Поставте каструлю на повільний вогонь і постійно заважайте. Як тільки тісто добре прогріється, додайте в нього трохи води. Результатом буде грудкувата маса. Тепер зніміть каструлю з печі і залиште трохи остигнути. Тим часом збийте яйця з цукром і влийте їх в тепле тісто.
Розітріть в ступці волоські горіхи і додайте їх в тісто. Масу, що вийшла, дуже добре перемішайте. Підготуйте деко, змастіть його соняшниковою олією. Обережно столовою ложкою викладайте на деко порції тесту. Стежте за тим, щоб дотримувалася відстань між майбутнім печивом — що злипнулися, вони хоч і не втрачають смаку, але їх привабливість і апетитність знижується значною мірою.
Розігрійте духовку і випікайте ваше творіння на середньому жару впродовж двадцяти хвилин. Для того, щоб перевірити готовність, розламайте одне з печива і спробуйте середину на смак — не повинно бути рідкої серцевини і не повинен відчуватися смак борошна.
Готове печиво відразу зніміть з дека і викладіть в один шар на товсту паперову серветку так, щоб між випічкою були проміжки. Облийте печиво глазур'ю(за бажання) або присипьте цукровою пудрою. У тісто можна додавати цедру цитрусових, родзинки, курагу, чорнослив.
Тепер розповідаю, як можна зайнятися тестом з дітьми.
Викладаєте усе тісто(якщо його не дуже багато) на деко, не роблячи ніяких порцій(поки що), випікаєте 15 хвилин, потім дістаєте деко — випічка виявиться трохи сируватою не лише через нестачу часу, але і великого пласта тесту. Так от, з пласта вирізуєте гострими ножицями або канцелярським ножем фігурки тварин, зірочки — все, що придумаєте.
Потім вирізані фігурки покладіть на нове деко і допечіть. Викладіть печиво на папір і різноколірною глазур'ю або шоколадом розфарбуйте їх. Тваринам не забудьте зробити очки з родзинок. З такого фігурного печива виходять чудові сюжетні картинки, якщо їх використати для прикраси торта. Та і взагалі, від такого печива будуть в захваті і дорослі, і діти.
Приємного вам апетиту!